site

St. Cloud datang dari belakang, menewaskan North Dakota dalam OT untuk bermain untuk gelaran NCHC – Hoki Kolej

Zach Okabe menewaskan Drew DeRidder pada 5:45 dalam OT untuk menghantar St. Cloud State ke kejohanan NCHC (foto: Jim Rosvold/NCHC)

ST. PAUL, Min. – Selama empat minggu terakhir, No. 7 St. Cloud State telah menghadapi segala-galanya kepada mereka oleh pasukan terdesak yang cuba menyelamatkan musim mereka.

Untuk sebahagian besar, Huskies telah dapat mengharungi ribut. Mereka dapat menamatkan satu musim saingan utama seminggu yang lalu untuk mara ke St. Paul, dan mereka melakukannya sekali lagi pada hari Sabtu menentang saingan lain.

Selepas ketinggalan dua kali dalam peraturan, St. Cloud mendapat gol oleh Zach Okabe dalam masa lebih masa untuk menewaskan North Dakota Fighting Hawks No. 17 3-2, menghantar Huskies ke perlawanan gelaran NCHC Frozen Faceoff keenam mereka dan menamatkan musim North Dakota.

“Pertempuran antara dua pasukan yang jelas kedua-duanya benar-benar menginginkannya,” kata jurulatih Huskies Brett Larson. “Boleh pergi mana-mana cara, tetapi jelas kami dapat menyelesaikannya.”

Barisan teratas St. Cloud State yang terdiri daripada Veeti Miettinen, Jami Krannila dan Okabe mempunyai ketiga-tiga gol pasukan itu Sabtu ketika mereka menewaskan Fighting Hawks buat kali ketiga musim ini dalam lima pertemuan (3-1-1).

“Saya fikir kami melakukan kerja yang baik untuk bertindak balas terhadap desakan dan perkara mereka,” kata Okabe.

Ethan Frisch dan Judd Caulfield masing-masing memberikan North Dakota pendahuluan dalam peraturan, tetapi selepas lonjakan separuh kedua di mana Fighting Hawks mempamerkan peningkatan dalam permainan pertahanan mereka berikutan separuh masa pertama musim yang sukar, North Dakota hanya kalah daripada kejohanan NCAA berlabuh dengan kekalahan itu. Fighting Hawks perlu memenangi Frozen Faceoff untuk mara.

“Mereka membuat satu perlawanan lebih daripada kami dalam masa lebih masa,” kata ketua jurulatih UND, Brad Berry. “Anak-anak kami meraih beberapa kemenangan bersama-sama dan menemui jalan untuk mendapatkan satu perlawanan daripada peluang untuk menyertai kejohanan kebangsaan. Kami akan belajar daripada itu.”

“Jelas sekali ia adalah tahun yang naik-turun,” kata Frisch. “Ia akan menjadi sangat mudah untuk dilipat pada beberapa mata musim ini. Kami menghidupkan semula musim kami pada separuh masa kedua.”

Tempoh pertama adalah sama dengan kedua-dua pasukan melakukan serangan dengan satu gol power play setiap satu. Frisch memulakan sesuatu dengan gol pintu belakang yang cantik pada suapan daripada Jake Schmaltz, manakala St. Cloud membalas kira-kira 11 minit kemudian dengan gol Miettinen.

North Dakota merampas semula pendahuluan pada separuh masa kedua apabila Caulfield – antara sekumpulan rakan sepasukannya dan Huskies – dapat melepasi satu gol melepasi Jaxon Castor, yang melakukan 23 penyelamatan pada malam itu.

Pada penghujung masa kedua, ia adalah 2-1 Fighting Hawks dan tahap keyakinan adalah tinggi di kalangan pemain.

“Itu satu perkara yang selalu kami bincangkan ialah mengambil alih pada yang kedua,” kata penyerang North Dakota Mark Senden. “Kami benar-benar yakin dengan permainan babak kedua kami.”

Krannila mengikatnya pada babak ketiga untuk Huskies dengan letupan satu masa dari bulatan muka kanan, menghayunkan sedikit momentum ke arah St. Cloud. Selepas itu, ia pada asasnya adalah pertarungan fizikal yang sukar sehingga tamat masa lebih masa, tempoh di mana kedua-dua pasukan mempunyai peluang berkualiti untuk menamatkannya.

Okabe akhirnya memenanginya selepas mengambil umpanan tengah yang cantik dari Krannila sebelum meluncur masuk dan menewaskan Drew DeRidder dengan pukulan kilas.

“Saya melihat celah di bahagian tengah di sana dan saya tahu Jami mempunyai ruang ketika dia mengambil barisan, jadi saya hanya memutuskan untuk memacu jaring dan melihat sama ada saya boleh membuat sesuatu berlaku, dan nasib baik saya melakukannya,” kata Okabe.

DeRidder menamatkan malam dengan 18 penyelamatan.

St. Cloud State akan bertemu Colorado College dalam permainan tajuk NCHC. The Tigers menang 1-0 ke atas Denver pada separuh akhir pertama NCHC Jumaat.

Puck jatuh pada 7:38 malam CDT Sabtu untuk kejohanan NCHC dan bidaan kejohanan NCAA automatik.

Data Result Hongkong

Keluaran HK Hari Ini

Togel

Keluaran Singapore

Pengeluaran Sydney