toto

Sands China mengalami kerugian bersih AS$422 juta pada suku kedua

Jumlah pendapatan bersih untuk Sands China Ltd (SCL) turun kepada AS$368 juta untuk suku kedua 2022 , berbanding AS$849 juta untuk tempoh yang sama pada 2021.

Kerugian bersih untuk SCL ialah AS$422 juta bagi suku kedua 2022, berbanding AS$166 juta pada suku kedua 2021.

Kerugian EBITDA hartanah larasan SCL ialah AS$110 juta untuk suku kedua Toto macau 2022, berbanding EBITDA hartanah larasan sebanyak AS$132 juta untuk suku kedua 2021.

EBITDA hartanah terlaras untuk The Londoner Macao adalah negatif AS$54 juta, The Parisian Macao negatif AS$29 juta, Sands Macao negatif AS$22 juta, The Venetian Macao negatif AS$21 juta dan The Plaza Macao AS$17 juta. Plaza Macao adalah satu-satunya hartanah dalam portfolio Sands China yang mencatatkan EBITDA hartanah pelarasan positif.

Syarikat induk SCL, Las Vegas Sands (LVS) melaporkan berita lebih baik dari Singapura, di mana pendapatan meningkat dua kali ganda tahun ke tahun kepada AS$679 juta.

Robert G. Goldstein, pengerusi dan ketua pegawai eksekutif LVS, berkata: “Kami tetap bersemangat tentang peluang untuk mengalu-alukan lebih ramai tetamu Pengeluaran SGP kembali ke hartanah kami kerana jumlah pelawat yang lebih besar akhirnya dapat melancong ke Singapura dan Macau. Kami juga kekal teguh dalam komitmen kami untuk menyokong ahli pasukan kami dan membantu mereka yang memerlukan dalam setiap komuniti setempat kami ketika mereka pulih daripada kesan pandemik.

“Kami tetap yakin dengan pemulihan perbelanjaan perjalanan dan pelancongan di seluruh pasaran kami. Permintaan untuk tawaran kami daripada pelanggan yang Result SDY telah dapat melawat kekal teguh, manakala sekatan perjalanan berkaitan wabak terus mengehadkan lawatan dan menghalang prestasi kewangan semasa kami.

“Pelaburan peneraju industri kami dalam ahli pasukan kami, komuniti kami dan portfolio harta peranginan bersepadu kami meletakkan kami dengan sangat baik untuk menyampaikan pertumbuhan masa depan apabila sekatan perjalanan berkurangan dan pemulihan membuahkan hasil. Kami bertuah kerana kekuatan kewangan kami menyokong program pelaburan dan perbelanjaan modal kami di Macao dan Singapura, serta mengejar peluang pertumbuhan dalam pasaran baharu.”