site

Ribut Pantai Berpindah Kemudian Hari Ini Set Ribut Lebih Kuat Seterusnya untuk Malam Isnin Hingga Selasa – Kemas Kini Cuaca 24/7 oleh Ahli Meteorologi joe cioffi


Ribut Pantai Bergerak Jauh Hari Ini

Set Ribut Lebih Kuat Seterusnya untuk Malam Isnin Hingga Selasa

Sistem ribut berada di luar pesisir dan berkelakuan sama seperti yang diiklankan. Hujan akan berakhir semasa kita bergerak sepanjang hari dan kita akan ditinggalkan dengan hanya beberapa awan yang tersisa. Suhu petang ini akan meningkat kepada 40-an jadi pengumpulan lumpur pedalaman akan hilang dengan tergesa-gesa. Langit akan cerah sebahagiannya malam ini dengan paras terendah pada pertengahan 20-an hingga 30-an rendah.

Saya tidak nampak sebarang isu untuk Ahad hingga Ahad malam kerana kami akan mempunyai bangunan tekanan tinggi ke arah selatan dari Kanada Timur dan New England. Ini sepatutnya meletakkan kita dalam kedudukan untuk menikmati jumlah cahaya matahari yang cukup, walaupun beberapa awan akan mula masuk lewat hari. Paras tertinggi Ahad adalah pada pertengahan hingga 40-an atas. Nikmati matahari terbenam kemudian pada hari pertama Waktu Penjimatan Siang.

SATELIT

RADAR CUACA

Isnin bermula apa yang akan menjadi acara jangka panjang apabila sistem ribut seterusnya bergerak merentasi Lembah Tennessee Bawah dan membangun semula di luar pantai Carolina Utara. Pencinta salji berbuih di mulut kerana ini mungkin peluang terakhir untuk apa-apa salji yang bijak musim sejuk bukan musim sejuk ini. Masih ada beberapa isu yang perlu diselesaikan.

Ini kelihatan lebih dan lebih seperti ribut salji untuk kebanyakan New England dan mungkin di bahagian utara NY tetapi ini masih agak awal dalam permainan. Perkara yang menyebabkan kawasan ini tidak dilawati di sepanjang pantai dari Long Island ke New Jersey ialah laluan rendah ke timur sebelum membelok ke utara dan barat laut ke kedudukan berhampiran Cape Cod/Nantucket. Pergerakan awal ke timur itu mengalihkan paksi salji tebal ke arah timur. Ciri-ciri atas merumitkan perkara ini juga. Saya menjangkakan model akan mula mendekati hasil akhir dalam tempoh 24 jam akan datang atau lebih. Kami akan menunggu sehingga itu untuk menghasilkan peta ramalan salji panggilan awal apabila semua kepingan teka-teki mula muat.

Pusingan model terkini menunjukkan ribut udara atas mengambil trek lebih jauh ke utara berbanding beberapa hari lepas. Trek yang ditunjukkan oleh orang Eropah ini BUKAN trek yang sesuai untuk salji lebat di pantai Selatan New England dan menghala ke selatan. Anda memerlukan udara atas rendah untuk menjejaki Maryland ke Delaware dan kemudian angkat timur laut ke tenggara Cape Cod. Salji lebat (6 inci atau lebih) turun dalam jalur 40 hingga 120 batu di utara trek bahagian atas rendah. Trek ini mencadangkan sempadan selatan salji tebal akan berada berhampiran Laluan 84 dari Pennsylvania ke Selatan New England.

Buat masa ini kami akan menunggu beberapa kitaran model lagi untuk melihat cara data yang lebih baharu dikendalikan dan dihadam. Sekarang ini nampaknya kawasan di selatan dan barat NYC akan menyaksikan sedikit atau tiada salji dan peluang terbaik untuk apa-apa yang penting ialah utara dan timur laut NYC dengan amaun 6 inci atau lebih berkemungkinan besar ke utara Laluan 84 dan kurang berkemungkinan ke arah selatan ke pantai. Itu akan menjadi pendapat awal saya mengenai sistem ribut ini. Masa berisiko ialah malam Isnin hingga Selasa apabila hujan berlaku pada lewat hari Isnin dengan sedikit salji di pedalaman dan kemudian apabila ribut semakin kuat, kita melihat salji yang lebih lebat berlaku di utara dan timur laut lewat malam Isnin hingga Selasa. Kita akan melihat angin kencang berkembang pada hari Selasa dari utara dan barat laut dengan tiupan mungkin dalam julat 30 hingga 40 mph, yang nampaknya mungkin bagi kebanyakan orang. Kami akan mula membicarakan secara spesifik lewat hari ini dan pastinya pada hari Ahad.

PASTIKAN MUAT TURUN APL CUACA JOE CIOFFI PERCUMA METEOROLOGIST &

APLIKASI CUACA PERCUMA ANGRY BEN “THE ANGRY WEATHERMAN!

TERIMA KASIH BANYAK KEPADA TIDBITS TROPIKA & F5 CUACA UNTUK KEGUNAAN PETA

Sila ambil perhatian bahawa berkenaan dengan sebarang cuaca buruk, ribut tropika atau taufan, sekiranya ribut mengancam, sila rujuk tempat anda Pejabat Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan atau pegawai kerajaan tempatan anda tentang tindakan yang perlu anda ambil untuk melindungi nyawa dan harta benda.

Result HK

Togel HKG Hari Ini

Result Singapore

Data SDY Hari Ini

Data Result SDY