site

Netflix: kandungan yang lebih murah dan lebih ramai pelanggan tidak akan menebus ramalan yang mengecewakan

Untuk Netflix, pertumbuhan mungkin melibatkan kos prestij.

Perkhidmatan penstriman berada di bawah tekanan untuk mengembangkan pangkalan pelanggannya sambil mengurangkan kos. Menambah peringkat langganan pengiklanan pengiklanan $6.99 sebulan yang lebih murah dan meningkatkan usaha untuk membanteras perkongsian kata laluan sepatutnya melakukan silap mata.

Tetapi ini bukanlah jenis langkah yang menggemari syarikat kepada pelanggannya atau memacu semangat zeitgeist dan memenangi Oscar. Juga tidak menutup perniagaan DVD pesanan mel yang pendapatannya berkurangan separuh tahun lepas.

Netflix sentiasa menjadi yang pertama untuk memulakan musim pendapatan teknologi, sering menetapkan nada untuk syarikat yang berhadapan dengan pengguna. Kali ini tahun lepas, ia mengumumkan penurunan pelanggan pertamanya dalam sedekad, mencetuskan kejatuhan mendadak dalam harga saham. Tahun ini kelihatan lebih stabil, walaupun margin dan ramalan hasil kekal kurang memberangsangkan.

Pada suku pertama, syarikat itu menambah 1.75 juta pelanggan bersih. Ini membantu pesaing seperti Disney terpaksa menerima bahawa kandungan penstriman yang mahal memerlukan harga langganan yang lebih tinggi. HBO Max hanya menyediakan matlamat sendiri dengan menamakan perkhidmatan penstrimannya Max, menggugurkan satu-satunya bahagian namanya yang dikaitkan dengan rancangan popular.

Namun, hasil naik kurang daripada 4 peratus untuk tiga bulan pertama tahun itu tidak sesuai dengan saham pertumbuhan, walaupun ia lebih baik daripada pertumbuhan sub 2 peratus yang dilaporkan pada akhir tahun lepas. Netflix meminta pelabur bersabar dan menunggu suku ketiga untuk melihat kesan perubahan, sambil menggoda mereka dengan janji aliran tunai percuma yang lebih tinggi dan pembelian balik saham akan datang.

Ia sedang berusaha serius untuk mengurangkan kos. Jumlah kewajipan kandungan penstriman, iaitu apa yang Netflix merancang untuk dibelanjakan untuk kandungan, telah jatuh daripada tahap tinggi lebih daripada $23 bilion pada 2021 kepada $21.5 bilion. Meneruskan membuat rancangan temu janji berbilang episod seperti Cinta itu buta bukan filem mahal mungkin tidak memenangi anugerah mewah syarikat tetapi ia akan mengurangkan jumlah itu lebih jauh.

Jika anda seorang pelanggan dan ingin menerima makluman apabila artikel Lex diterbitkan, cuma klik butang “Tambah ke myFT”, yang muncul di bahagian atas halaman ini di atas tajuk.

totobet singapore hari ini

keluaran sdy

sdy hari ini togel

hongkong yang keluar malam ini

tabel sgp