site

Mitton menjaringkan belati apabila Colgate mengatasi Quinnipiac dalam masa lebih masa berganda, akan bermain untuk kejohanan Hoki ECAC – Hoki Kolej

Pemain Colgate meraikannya selepas melantun Quinnipiac dalam thriller dua OT malam Jumaat (foto: Colgate Athletics).

LAKE PLACID, NY – Musim biasa yang naik turun menimbulkan persoalan kepada Colgate apabila ia memasuki kejohanan Hoki ECAC sebagai pilihan No. 5, tetapi sebarang kesilapan telah diletakkan pada malam Jumaat apabila Raiders menewaskan pilihan utama Quinnipiac 2-1 dalam masa tambahan berganda di Arena Herb Brooks.

Ross Mitton bermain sebagai wira untuk Colgate pada minit ke-89, membersihkan rebound pada rembatan Alex Dipaolo.

“Saya masih terkejut sekarang,” kata Mitton. “Saya sebenarnya tidak percaya. Saya sangat teruja untuk melihat siapa yang akan datang esok.”

Rembatan Mitton adalah pukulan ke-46 malam itu ke atas penjaga gol Bobcats Yaniv Perets, yang melakukan 44 penyelamatan tertinggi dalam karier dalam usaha yang kalah.

Di hujung yang lain, penjaga gawang Raiders Carter Gylander melakukan 40 penyelamatan untuk mengekalkan musim pasukannya. Jumlah itu adalah kurang daripada musim tertingginya, yang turut menentang Quinnipiac pada bulan November.

“Carter telah didail masuk dari awal malam ini, dia membuat beberapa perhentian besar pada awal permainan,” kata jurulatih Colgate, Don Vaughan. “Dia hanya duduk dan melihat keping itu dengan baik.

Tempoh pembukaan yang mengalir secara percuma dan menyinggung perasaan diterjemahkan ke papan skor dengan hanya lebih tiga minit untuk bermain.

Perolehan Quinnipiac pada garis birunya sendiri telah mencetuskan Daniel Panetta pada peluang satu lawan satu dengan Perets. Panetta menukar peluangnya dan meluncurkan lima lubang ke atas Perets untuk memberikan Colgate mendahului 1-0.

“Tidak kira pasukan yang anda lawan, pilihan No. 1 atau tidak, anda pasti mahukan ujian yang hebat dan itulah mentaliti yang kami ada pada malam itu,” kata Panetta. “Kami berpegang kepada pelan permainan kami sepanjang masa. Levi (Glasman) mempunyai ramalan yang hebat dan ia memberikan kami gol pertama.”

Pendahuluan itu akan kekal sehingga babak ketiga, tetapi bukan tanpa kekurangan peluang.

Skyler Brind’Amour dari Quinnipiac menerima penalti utama lima minit dan salah laku permainan kerana pukulan lutut ke atas Colton Young dari Colgate pada pertengahan babak kedua, memberi peluang kepada Raiders untuk melebarkan kedudukan mereka.

Bagaimanapun, pertahanan kental dari Quinnipiac, termasuk beberapa blok utama dari Desi Burgart, membolehkan Bobcats membunuh major dan cuba mengayunkan momentum memihak kepada mereka.

Burgart adalah salah seorang daripada beberapa pemain yang dipuji jurulatih Quinnipiac Rand Pecknold selepas perlawanan.

“Saya fikir Victor (Czerneckianair) dan Desi mungkin dua penyerang terbaik kami,” kata Pecknold. “Kami baru sesat malam ini. Kami tidak melakukan banyak perkara. Ia adalah satu perjuangan.”

Selepas beberapa permainan kuasa mereka sendiri, Bobcats akhirnya menemui gol penyamaan. Rembatan deras daripada Ethan de Jong melepasi tiang dan belakang pelapik kaki Gylander sebelum melepasi garisan gol empat minit ke dalam bingkai terakhir.

45 minit berikutnya berlalu tanpa jaringan, kerana kedua-dua pihak tidak dapat mencari pemenang dalam masa tambahan ketiga atau pertama, disekat oleh permainan fenomenal Gylander dan Perets sehingga Mitton melakar emas pada babak kelima.

“Kami bermain permainan terbaik kami tahun ini, saya tidak fikir ada sebarang persoalan mengenainya,” kata Vaughan. “Kami tahu kami perlu melakukan itu menentang pasukan itu … jika anda tidak menikmati permainan hoki kolej seperti itu, anda perlu mengambil catur atau dam atau sesuatu yang lain.”

Colgate mara ke permainan kejohanan Hoki ECAC pertama sejak 2015, di mana ia jatuh ke tangan Harvard. Jika Raiders menuntut Piala Whitelaw pada hari Sabtu, ia akan menjadi gelaran persidangan pertama mereka sejak 1990. Mereka akan bermain pemenang perlawanan separuh akhir kedua antara No. 2 Harvard dan No. 3 Cornell, yang masih berlangsung. Puck drop ditetapkan pada pukul 7:30 malam

Quinnipiac akan berusaha untuk berkumpul semula kerana ia meletakkan sasarannya pada pusingan pembukaan kejohanan NCAA hujung minggu akan datang. Bobcats memasuki pusingan serantau sekali lagi sebagai tawaran besar-besaran selepas gagal dalam kejohanan Hoki ECAC untuk musim ketujuh berturut-turut.

“Ia mungkin perlawanan terburuk kami tahun ini,” kata Pecknold. “Ia adalah masa yang salah untuk melakukannya, tetapi ia berlaku.”

Hongkong Pools

Data HK Hari Ini

Bandar Togel Online

Result Singapura

Data Sydney

Result Sydney