site

Laferriere memecahkan seri OT tanpa jaringan dan menghantar Harvard untuk mempertahankan gelaran playoff ECAC menentang Colgate – Hoki Kolej

Alex Laferriere menjaringkan gol tunggal permainan ketika Harvard menewaskan Cornell dalam aksi separuh akhir ECAC (foto: Harvard Athletics).

LAKE PLACID, NY – Ia mengambil masa lebih 64 minit aksi permainan untuk meletakkan gol di papan, tetapi No. 2 Harvard mencecah tiketnya ke pertandingan kejuaraan ECAC Hockey dengan kemenangan 1-0 lebih masa ke atas No. 3 Cornell pada Jumaat.

Pemain Crimson Alex Laferriere menjaringkan gol pada awal tempoh OT melalui hantaran Baker Shore, yang menjual penjaga gol Big Red Ian Shane pada pukulan sebelum mengumpan Laferriere melintasi slot dengan jaring terbuka luas di hadapannya.

“Ia jelas sangat mengujakan, panasnya saat anda melupakan apa yang berlaku,” kata Laferriere. “Saya rasa semua orang di dalam bangunan itu menyangka Baker akan menembak dan kemudian dia menemui pintu belakang jahitan.”

Walaupun kedua-dua pasukan berbangga dengan kesalahan antara 10 teratas negara dalam pemarkahan, permainan ini dimainkan dengan cara yang ketat dan bertahan seperti hoki playoff. Pukulan yang disekat (29) hampir menyamai pukulan di jaring (35) melalui permainan peraturan, kerana pemain pertahanan tidak ragu-ragu meletakkan badan mereka di hadapan pucks.

Beberapa peluang berkualiti dijana melalui dua tempoh pembukaan permainan, tetapi itu tidak mengurangkan sifat permainan yang sengit.

“Apa yang anda lihat ialah dua pasukan yang tahu pertahanan menang sepanjang tahun ini,” kata jurulatih Harvard, Ted Donato. “Saya fikir kedua-dua pasukan benar-benar berjaya. Kami amat menghormati Cornell.”

Gaya permainan bertahan adalah sesuatu yang diminati Big Red, malah merancang untuk menyertai pertandingan itu.

“Kami merangka perlawanan itu menjadi 0-0,” kata jurulatih Cornell, Mike Schafer. “Barisan Coronato dan Farrell membunuh kami di Harvard awal tahun ini dan kami bertekad bahawa mereka tidak akan melakukannya lagi kepada kami malam ini, dan kami menghalang mereka daripada papan mata.”

Permainan mula dibuka dalam tempoh ketiga, apabila Crimson dan Big Red meledak 17 pukulan selepas hanya berjaya 18 melalui dua bingkai. Walaupun begitu, kedua-dua pihak tidak dapat mencari gol, menghantar permainan ke masa lebih masa untuk menetapkan pemenang permainan akhirnya Laferriere.

Dengan kemenangan itu, Harvard mara untuk menentang Colgate dalam perlawanan kejohanan Hoki ECAC Sabtu, mahu menjadi juara ulangan pertama sejak Union memenangi tiga kejuaraan berturut-turut dari 2012 hingga 2014.

Raiders mendapat tempat mereka dalam kejuaraan dengan kemenangan dua kali lebih masa ke atas pilihan utama Quinnipiac dalam perlawanan separuh akhir pertama. Jumaat adalah kali pertama sejak 1992 kedua-dua perlawanan separuh akhir Hoki ECAC pergi ke lebih masa.

“(Colgate telah) mendapat gabungan saiz dan kelajuan yang baik pada garisan biru,” kata Donato. “Mereka mempunyai permainan kuasa yang baik. (Alex) Young adalah salah seorang pemain terbaik dalam liga kami tahun ini dan (Carter) Gylander pastinya kelihatan didail masuk malam ini.”

Harvard dan Colgate bertemu dengan Piala Whitelaw dalam talian sekali sebelum pada 2015, apabila Harvard menarik kemenangan 4-2.

Sebaliknya, Cornell kini menunggu keputusan perlawanan kejohanan persidangan Sabtu di seluruh negara untuk menentukan sama ada ia akan mendapat tawaran besar-besaran ke kejohanan NCAA.

Data Hongkong

HK Pools

Situs Togel Online

Keluaran Singapura

Result SDY Hari Ini

Keluaran SDY Hari Ini