site

Copponi menjaringkan gol dalam OT kedua, menghantar Merrimack ke kejuaraan Hockey East menentang Universiti Boston – Hoki Kolej

Warriors meraikan kemenangan berganda Matt Copponi dalam permainan OT ketika Merrimack menewaskan UMass Lowell untuk mara ke pertandingan kejuaraan Hoki Timur (foto: Jim Stankiewicz)

BOSTON — Seperti Moses membelah Laut Merah atau Paul Bunyan mengukir Grand Canyon, Ottoville Leppänen Merrimack kini juga boleh membuat tuntutan untuk mencipta jurang legenda.

Kerja-kerja Leppänen dengan keping telah menarik penjaga gol UMass-Lowell Gustavs David Grigals daripada kedudukan untuk mencipta gol pembukaan Matt Copponi yang diperlukan untuk menjentik hantaran tengah Leppänen ke dalam jaring yang terbuka luas pada 8:20 lebih masa dua kali untuk mengangkat Warriors ke kedudukan 2-1 menang di hadapan orang ramai malam Jumaat di TD Garden.

“Ia adalah permainan yang hebat daripada Leppänen — dia membawa (penjaga gol) ke atas tiang dan sepanjang jalan melintasi lipatan,” kata Copponi. “Saya hanya perlu memasukkannya ke dalam bakul roti.”

Gol ke-14 Copponi musim ini meletakkan No. 2 Merrimack (23-12-1, 13-10-3 Hoki Timur) dalam perlawanan kejuaraan liga buat kali kedua dalam sejarah program dan pertama sejak 2011. Warriors akan berdepan pasukan teratas- pilihan Universiti Boston (26-10-0, 20-6-0 Hoki Timur) pada perlawanan akhir Sabtu malam. BU adalah pemenang lebih masa 2-1 ke atas Providence No. 7 (16-14-7, 11-10-6 Hoki Timur) pada separuh akhir awal Jumaat.

“Jelas sekali ia adalah perlawanan yang lebih lama daripada yang kami mahukan,” kata jurulatih Merrimack, Scott Borek. “Saya fikir ia adalah permainan hoki yang hebat. Kami telah bermain Lowell tiga kali dan setiap perlawanan adalah seperti itu — hanya satu keriangan. Sukakan cara pemain kami berpegang padanya.”

Musim No. 5 Lowell tamat pada 18-15-3 (12-11-3 Hoki Timur).

“Saya fikir peminat telah dilayan dengan permainan hoki yang cukup bagus malam ini,” kata jurulatih Lowell, Norm Bazin. “Terdapat beberapa peluang oleh kedua-dua pasukan. Tiada satu ton gol, jelas, tetapi itulah cerita musim kami.”

Pemenang perlawanan Sabtu akan menerima bidaan automatik Hoki Timur ke kejohanan NCAA. Dengan kedudukan PairWise di tempat ke-13 memasuki malam, Merrimack mempunyai peluang yang baik untuk masuk tanpa mengira bagaimana ia menentang Universiti Boston. The Terriers, menduduki tempat ke-5 dalam tinjauan pendapat DI lelaki USCHO.com dan dalam PairWise, akan bermain dalam kejohanan NCAA tanpa mengira keputusan hari Sabtu.

Selepas mengekori River Hawks dalam pukulan 28-8 pada satu ketika dalam tempoh ketiga awal, Merrimack tidak menunjukkan apa-apa untuk kelebihan pukulan terakhir 42-36 sehingga Jordan Seyfert memecah kebuntuan tanpa jaringan pada 9:34 bingkai terakhir. Seyfert mencedok keping keluar dari udara berhampiran garisan merah dan meluncur dengan kuat dengan Lowell Ben Meehan hampir masuk. Seyfert powered melewati Meehan dan menjentik bola melepasi Grigals untuk mendahului 1-0 dan gol ketujuhnya tahun ini.

Warriors berada di ambang memburukkan kemenangan apabila pasukan memanggil masa tamat berturut-turut dan Lowell menarik Grigals dengan baki 50.8 saat. Tetapi Lowell mempunyai rancangan lain. Selepas perlawanan, Owen Fowler dari Lowell membawa keping di belakang jaring Merrimack dan menghantar hantaran pukulan kilas tepat di hadapan kepada rakan sepasukan Scout Truman, yang melepasi dua pemain pertahanan Warrior dan penjaga gol Zachary Borgiel untuk menjadikan kedudukan 1-1 dengan 31.1 saat untuk pergi. Ia adalah pengiraan kelapan Truman musim ini.

Borgiel menamatkan dengan 35 penyelamatan, Grigals dengan 40 penyelamatan.

Keluaran Hongkong

Togel HK

Live SGP

Data Sydney

Keluaran SDY Hari Ini