site

Amaran Ribut Musim Sejuk Pertama.


Amaran Ribut Musim Sejuk Pertama Northeast Pa, Catskills Northward

Pemerhatian Ribut Musim Sejuk Dilanjutkan ke Selatan

Untuk Termasuk Westchester County & Southern Connecticut

.

Amaran Ribut Musim Sejuk yang pertama naik dari Pennsylvania Timur Laut ke Catskills dan menghala ke utara. Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan juga telah memperluaskan Jam Tangan Ribut Musim Sejuk untuk meliputi Connecticut Selatan kecuali tenggara. Jam Tangan Ribut Musim Sejuk juga telah diperluaskan untuk meliputi Tenggara New England kecuali berhampiran pantai dan Cape Cod. Kawasan di selatan di seluruh New Jersey Utara, NYC dan Long Island tidak berada di bawah pengawasan pada masa ini tetapi kemungkinan sebahagian daripada zon ini boleh di bawah Nasihat Cuaca Musim Sejuk pada hari Isnin. Tiada apa-apa akibat selain hujan yang akan berlaku lewat malam ini dan salji pertama akan berlaku di pedalaman pada malam Isnin dan berterusan pada hari Selasa, mungkin bergerak ke arah selatan ke arah pantai.

SATELIT

RADAR CUACA

Petang ini kita melihat puncak utama hujan renyai menghampiri kerana kita mempunyai kedua-dua tenaga selatan dan utara menghampiri. Ini bermakna malam ini akan berawan dengan sedikit hujan lebat. Sesetengah salji basah mungkin berada di dalam telaga campuran di pedalaman tetapi ia mungkin tidak banyak. Paling rendah malam ini adalah dalam 30-an.

Kebanyakan kawasan itu akan mengalami hujan pada Isnin apabila tekanan rendah bergerak dari North Carolina ke arah timur laut. Ia tidak sampai malam Isnin apabila kita mula melihat kesan ribut udara atas yang kuat ketika itu memandu tenggara dari Great Lakes ke luar pantai New Jersey pada hari Selasa. Ini akan mengheret udara yang lebih sejuk ke selatan dan hujan akan berubah menjadi salji basah pada lewat hari Isnin merentasi Catskills, Lembah Hudson Atas ke New England Tengah. Pertukaran itu perlahan-lahan akan merebak ke selatan malam Isnin ke New Jersey Utara, Lembah Hudson Bawah dan Conecticut dan akhirnya sampai ke pantai pada pagi Selasa.

Terdapat beberapa perkara yang boleh kita lihat dengan keyakinan yang munasabah. Pertama ialah kawasan di sepanjang dan utara Laluan 84 akan melihat satu kaki atau lebih salji tetapi jumlahnya akan berbeza-beza berdasarkan ketinggian. Akan ada kesan bayang-bayang di kawasan timur Sungai Hudson serta di Lembah Sungai Connecticut, itulah sebabnya anda melihat jumlahnya agak berkurangan di kawasan tersebut sementara jumlahnya jauh lebih tinggi di kedua-dua belah pihak. Lebih jauh ke selatan apabila kita berhampiran pantai, ia akan menjadi tentang ketinggian dan keamatan dan itu akan memacu pengumpulan yang akan sama ada di permukaan yang lebih sejuk sahaja atau di jalan raya juga. Jumlah berkurangan apabila anda menuju ke selatan berhampiran pantai. Di mana nombor akhir itu berakhir akan bergantung pada landasan ribut udara atas. Jika ribut udara atas menjejaki lebih jauh ke selatan, katakan Southern New Jersey atau Delaware Bay, kita boleh melihat jumlah yang lebih berat berhampiran pantai juga walaupun jumlah satu kaki ditambah mungkin akan lebih jauh ke pedalaman tanpa mengira.

Jumlah amaun kerpasan akan menjadi besar pada urutan 1 hingga 2 inci terutamanya dari NYC dan Utara New Jersey utara dan timur dengan beberapa jumlah menghampiri 2.50 inci atau lebih. Ini mungkin gabungan hujan dan salji. Angin kencang akan berlaku di sepanjang pantai dan ia akan mula bertiup hingga 30 hingga 40 mph kemudian hari Selasa hingga Rabu apabila ribut mula perlahan-lahan menjauh ke timur laut. Kebanyakan perkara ini akan berakhir pada malam Selasa atau awal pagi Rabu dan keadaan cuaca akan bertambah baik selepas itu. SILA AMBIL PERHATIAN BAHAWA MASIH TERDAPAT SEDIKIT PERUBAHAN DALAM PANDANGAN RAMALAN JADI JANGKAKAN LEBIH BANYAK PERUBAHAN DALAM RAMALAN ISNIN

PASTIKAN MUAT TURUN APL CUACA JOE CIOFFI PERCUMA METEOROLOGIST &

APLIKASI CUACA PERCUMA ANGRY BEN “THE ANGRY WEATHERMAN!

TERIMA KASIH BANYAK KEPADA TIDBITS TROPIKA & F5 CUACA UNTUK KEGUNAAN PETA

Sila ambil perhatian bahawa berkenaan dengan sebarang cuaca buruk, ribut tropika atau taufan, sekiranya ribut mengancam, sila rujuk tempat anda Pejabat Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan atau pegawai kerajaan tempatan anda tentang tindakan yang perlu anda ambil untuk melindungi nyawa dan harta benda.

Keluaran HKPengeluaran HKData HK

Totobet Hongkong

Togel SGP

Pengeluaran SGP

Data Pengeluaran SDY

Data Keluaran SDY